169 poze   52879 vizite

Iepuri

In prezent mai detin si iepuri rasa galben neozelandez.

Termenul de iepure desemnează o serie de specii de mamifere cu urechi lungi din familia Leporidae, ordinul Lagomorpha. Acestea se clasifică în 2 categorii: iepure de câmp și iepure de casă. Din punct de vedere genetic cele două specii sunt complet diferite și nu se pot înmulți între ei. Iepurele european (Oryctolagus cuniculus) este la originea multor rase de iepuri de casă, crescuți în prezent în lumea întreagă.

Iepurele de casă.
Iepurele de casă a păstrat multe dintre particularitățile biologice ale rudei sale sălbatice. Asemenea acestuia, are o activitate mai intensă odată cu venirea nopții. Când are posibilitatea, chiar și iepurele de casă sapă adăposturi în pămant și acolo își stabilește culcușul.

Iepurele este un animal deosebit de fertil și naște câte 7-8 pui, câteodată chiar mai mulți la o singură sarcină. Drept rezultat al domesticirii, iepurii de casă nu manifestă caracter sezonier în privința înmulțirii, însă în lunile de toamnă, în condițiile scăderii duratei zilei, se manifestă o reducere ușoară a activității sexuale. Acest fapt dă posibilitatea ca, anual, de la o singură femelă (iepuroaică) să se obțină un număr de 5-6 nașteri, însumând în medie un număr de 34-40 de pui. Coeficientul ridicat de înmulțire la iepure este dat și de perioada scurtă de gestație, proprie acestei specii, de numai 30-32 de zile. Femelele de iepure pot fi fecundate imediat dupa naștere, deoarece această specie combină în mod fericit sarcina și lactația. Această particularitate este exploatată pe scară largă în practică. Fecundarea în termen de zece zile de la naștere se practică în sistemul de creștere intensivă, fecundarea din cea de a zecea până în cea de a douăzecea zi pentru sistemul de creștere semi-intensiv, iar după a douăzecea zi în sistemul de creștere extensivă a iepurilor. Dezvoltarea embrionară a fătului decurge de asemenea foarte repede. În cea de a 13-a - 15-a zi, embrionii au mărimea unei nuci, în cea de a 20-a zi, ei sunt aproape formați în întregime și încep să capete caracterele morfologice (de formă și aspect) specifice speciei. Femelele de iepure nasc, cel mai adesea, în timpul nopții sau în primele ore ale dimineții. Durata nașterii este de 15-20 de minute. Puii se nasc cu o greutate de la 45 la 80 de grame, în funcție de rasa din care provin.

Caracteristici

Un iepure matur poate ajunge la 3-6 kg în greutate, în funcție de sex și rasă.
Poate trăi până la 7 ani
Formula dentară: 2 * (I 2/1, C 0/0, P 3/2, M 3/3) = 28
Temperatura medie a corpului: 39 C
Urechi puternic vascularizate
Până la 0,5 m lungime
Incisivi dezvoltați
4 perechi de glande mamare
Auzul bine dezvoltat
Creșterea iepurilor de casă (cuniculicultura) este o subramură relativ nouă a creșterii animalelor, asigurând carne dietetică de calitate superioară, piei frumoase, lână și alte produse suplimentare, fără a uita frumusețea acestor animale drăgălașe.
Fluture tata
Fluture tata
Pui 2008
Pui 2008
Pui 1 2008
Pui 1 2008
Iepuri 2009
Iepuri 2009
Fluture mama
Fluture mama
Chinchila mare gri
Chinchila mare gri
Mama 2
Mama 2
neozeelandezrosu
neozeelandezrosu
pui urias belgian
pui urias belgian
femela cu pui
femela cu pui
galben
galben
urias german gri
urias german gri

Comentarii album • 10
andrey11 24 March 2013  
ff frumosi
Raportează
sabau 8 December 2011  
super frumosi sarbatori fericite
Raportează
ionutk 11 July 2011  
frumosi.mult noroc!
Raportează
anonim
Danni 73 4 February 2011  
vaccinarea la iepuri se face primavara(martie) si toamna mai rar.Vectorul principal al bolii este tantarul si toate celelalte isecte hematofage
Raportează
vandammevalcea 30 January 2011  
In perioada aceasta se face vaccinul contra mixomatozei si hemoragiei la iepuri.
Raportează
mihaitabarbu2007 25 January 2011  
ff
Raportează
aviatorul 17 January 2010  
Frumosi urechiati!Dar sa stii ca neozeelandez galben nu exista!!!!!
Raportează
vandammevalcea 14 September 2009  
Am achizitionat in aceasta vara 2 femele de urias belgian si 2 femele de neozelandez galben.In primavara urmatoare o sa le dau la monta.Succes tuturor!
Raportează
bl3nch3 31 May 2009  
frumosi
Raportează
anonim
costy92 15 February 2009  
frumosi
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.